1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Wervelend aan de slag!

 zaalvoetbal 2

Niet alleen passend onderwijs zorgt ervoor dat meer "speciale kinderen" terug gaan naar reguliere contexten. Ook het terugdringen van PGB gelden heeft als gevolg dat deze jongeren in hun vrije tijdsbestedingen minder gebruik kunnen maken van het aanbod van zorgaanbieders. Eveneens qua vrije tijdsbeoefening stimuleert de overheid dat deze kids weer terecht kunnen in bijvoorbeeld het reguliere verenigingsleven.

Vanzelfsprekend is ook dit een goed streven! Daarbij dient de begeleider van dergelijke clubs echter wel voldoende inzichten en handvatten te krijgen om een en ander in goede banen te leiden. Zeker waar het jongeren betreft die patronen van oppositioneel gedrag laten zien. Anders is het snel zeer vervelend voor de betreffende jongere, de andere kids, de ouders en de begeleider!

Pascal Steinbusch, onze zeer ervaren gymleerkracht welke al vele jaren werkt met speciale leerlingen, heeft samen met Giel Vaessen een programma ontwikkeld waarin begeleiders van sportverenigingen inzichten en uitvoerbare handvatten ontvangen waar ze morgen mee verder kunnen.

Deze training van 4 uur bestaat uit 3 delen.

  1. Het eerste anderhalve uur krijgen de deelnemers uitleg over hoe men jongeren met patronen van oppositionele gedragingen of oppositionele gedragsstoornissen herkent in de dagelijkse praktijk. Vervolgens ontvangt u handvatten hoe hiermee om te gaan.
  2. Aan de hand van videofimpjes wordt gekeken of u de symptomen van oppositioneel gedrag herkent en welke van de behandelde aanpakken u daar zou kunnen toepassen.
  3. Daarna gaan we samen de zaal in en wordt het geleerde direct in de praktijk gebracht!

Deze Wervelende training werd als zeer goed beoordeeld. Zowel het theoretische gedeelte als het practische. Enkele opmerkingen van cursisten waren:

 •    De theorie en theoretische onderbouwing gekoppeld aan de praktijkvoorbeelden. Continu de link naar de theorie! Sterk!     
•    De positieve wijze waarop de cursus werd gegeven.                                                   
•    Duidelijke taal en voorbeelden. Theorie & praktijk. Verschillende groepen bij elkaar inspireert.
•    Enthousiast. Interactief.
•    Sterke spreker. Fijn met filmpjes en praktijkmensen met veel ervaring.
•    Het enthousiasme en wijze van presenteren.

 

Wervelkind is onderdeel van:


Stichting Alterius

Contact Gegevens

Wervelkind
Kloosterkensweg 6
6419 PJ HEERLEN
Tel  045-5711 896


Stichting Alterius
Kloosterkensweg 6
6419 PJ HEERLEN
Tel  045-5716 111
Nieuw

Psychiatrie in de klas

leerling ouders leerkracht